Skip to main content

PAMM: onbekend maar zeer bemind

Afgelopen zaterdag, 15 februari 2014, besteedde het Eindhovens Dagblad uitgebreid aandacht aan Stichting PAMM in een achtergrondartikel:
‘Urine, bloed en organen zijn hun werkterrein. De microbiologen en pathologen van PAMM in Eindhoven en Veldhoven waken over onze gezondheid. Maar bekend? Nee.
Op het snijtafeltje ligt een maag. Een patholoog is in de weer met een liniaal en een mesje. Ze fluistert haar bevindingen in een microfoontje. Haar collega heeft een vrouwenborst voor zich liggen. Een derde patholoog bekijkt een galblaas.
Een gewone werkdag voor de medewerkers van Stichting PAMM. De afkorting staat voor ‘laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie’. Opgericht in 1947 door het toenmalige Eindhovense Binnengasthuis en het Diaconessenhuis.
Het lab, waar nu 220 mensen werken op de locaties in Eindhoven en Veldhoven, is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande instituten in zijn soort. PAMM werkt voor de vier ziekenhuizen in de regio, huisartsen, verloskundigen en de GGD. Van vrijwel alle 850.000 inwoners van Zuidoost-Brabant hebben PAMM-mensen ooit bloed, ontlasting, urine, huid of organen gezien.’
Lees hier het volledige artikel.