Skip to main content

Nicole Visser

 • Naam:

  dr. N.C.M. (Nicole) Visser

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  Geneeskunde, Radboud Universiteit Nijmegen (2005-2011)

 • Specialisatie:

  Patholoog, Radboud universitair medisch centrum (2012-2018)

 • Aandachtsgebieden:

  Gynaecopathologie, Kinderpathologie, Mammapathologie, Longpathologie

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  19915084501

Oplossen van de puzzel

Mijn interesse voor de pathologie is al tijdens mijn studie geneeskunde ontstaan. In de laatste fase van mijn geneeskunde opleiding ben ik via het wetenschappelijk onderzoek in aanraking gekomen met de pathologie en het werk als klinisch patholoog. Wat mij aanspreekt bij het vak als patholoog is de betrokkenheid bij het diagnostisch proces en het oplossen van de puzzel om tot een diagnose te komen voor de patiënt.

Promotieonderzoek

De opleiding tot patholoog heb ik gedaan in het Radboudumc in Nijmegen. De opleiding heb ik gecombineerd met een promotieonderzoek naar de vroege herkenning van patiënten met een hoog risico endometriumcarcinoom.

Specialiseren

Al tijdens mijn opleiding in het Radboudumc heb ik naast een brede basis in de pathologie mij onder andere gespecialiseerd in de gynaecopathologie. Hiervoor heb ik ook een verdiepingsstage gedaan in het Johns Hopkins Hospital in Baltmore in de Verenigde Staten.

Fellowship

Aangezien ik mij na mijn opleiding graag verder wilde ontwikkelen binnen de pathologie ben ik een fellowship gaan doen op het gebied van de gynaecopathologie, mammapathologie en cytologie in het AMC in Amsterdam. Hierna ben ik in 2019 aan de slag gegaan als patholoog bij Eurofins PAMM.

Samenwerking met de ziekenhuizen

Binnen Eurofins PAMM is er een ruim aanbod aan diagnostiek, van zeer veel voorkomende aandoeningen tot zeldzame casus. Het Catharina Ziekenhuis heeft een centrum functie binnen de gynaeco-oncologisch zorg in de regio. Hierdoor is er een ruim aanbod van complexe gynaeco-oncologisch preparaten. Dit maakt het werk interessant en ook een ideale basis voor wetenschappelijk onderzoek. Ik ben intensief betrokken bij onderzoek op het gebied van endometriumcarcinomen in samenwerking met verschillende ziekenhuizen in de regio en het Radboudumc in Nijmegen en MUMC+ in Maastricht.  Door middel van dit onderzoek hoop ik de zorg voor patiënten te kunnen verbeteren.

Opleiden nieuwe collega’s

Daarnaast geeft het mij energie om het enthousiasme voor het vak over te brengen op studenten en arts-assistenten. In mijn rol als opleider pathologie binnen Eurofins PAMM beleef ik veel plezier aan het opleiden van nieuwe collega’s.

Dit maakt Eurofins PAMM een fijne en uitdagende werkplek voor mij.