Skip to main content
29-09-23

Ontwikkelingen binnen Eurofins PAMM


Op woensdag 27 september 2023 verscheen in het Algemeen-, Brabants- en Eindhovens Dagblad een artikel over de huidige situatie binnen Eurofins PAMM.

Hierin wordt melding gemaakt van de contract-opzegging door een 3-tal ziekenhuizen voor de dienstverlening van medische microbiologie. Het betreft het Catharina Ziekenhuis, het Máxima Medisch Centrum en het Anna Ziekenhuis. Uiteraard betreuren wij de beëindiging van de langdurige prettige samenwerking die wij met deze ziekenhuizen hebben gehad.

We willen benadrukken dat de dienstverlening van ons laboratorium voor pathologie aan de betreffende ziekenhuizen onveranderd doorgaat volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Eurofins PAMM blijft ook actief voor het Elkerliek ziekenhuis waar we zowel medische microbiologie als pathologie leveren en het SJG waar we medische microbiologie leveren. Daarnaast bedienen we meer dan 500 huisartsen en andere zorginstellingen in de regio. Onze dienstverlening richting deze zorgverleners gaat onverminderd door volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

De afgelopen periode was hectisch en hebben we benut om te bepalen hoe we de toekomstbestendigheid van onze organisatie kunnen blijven waarborgen. Dit heeft helaas geleid tot de onvermijdelijke noodzaak om ons personeelsbestand in laboratorium-gerelateerde en ondersteunende functies te reduceren, zonder daarbij de kwaliteit van dienstverlening te verminderen. We zullen verdere ontwikkelingen op dit gebied delen.

Tot slot willen we benadrukken dat onze grootste zorg, naast onze patiënten, uitgaat naar onze interne organisatie. Onze collega’s zetten zich dagelijks voor de volle 100% in om de best mogelijke diagnostiek in de regio te waarborgen.

Wilt u meer informatie over de visie van onze medische microbiologen over het thema, marktwerking in de medische microbiologie, lees dan hun recente bijdrage hierover in het Nederlands Tijdschrift voor Medische Microbiologie. Hierin wordt ook dieper ingegaan op de consequenties van de door de ziekenhuizen gemaakte keuzes, voor de medische microbiologie.

http://www.pamm.nl/wp-content/uploads/2023/09/NtMM-editie-september-EP-artikel-3.pdf

Staf en directie van Eurofins PAMM

Heeft u vragen over bovenstaande bericht of het artikel? Dan kunt u deze sturen naar communicatie@pamm.nl.