Skip to main content

Lizette Nollen-Lopez

 • Naam:

  drs. L. (Lizette) Nollen-Lopez

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  Geneeskunde, Universidad de Guadalajara/ Universiteit Utrecht (1989-1995 en 1996-1997)

 • Specialisatie:

  Patholoog, Universitair Medisch Centrum Maastricht (2000-2001)

 • Aandachtsgebieden:

  Cytologie, Maag-darm-lever pathologie, Uropathologie, Endocriene pathologie

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  69056947701

Ziekteprocessen

Ik kreeg het beroep patholoog met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was patholoog en als klein kind ging ik al mee naar het laboratorium. Daarnaast is bijna de hele familie van mijn moeders kant werkzaam in het medisch vakgebied.

Kwalitatief hoogstaande ziekenhuizen

Mijn huwelijk met een Nederlander bracht me (ik ben van oorsprong Mexicaanse) naar Nederland. Mijn  woonplaats werd Eindhoven en van daaruit volgde ik een intensieve taalcursus Nederlands. Na herwaardering van mijn studie geneeskunde in Utrecht rondde ik in het Academisch ziekenhuis in Maastricht mijn opleiding pathologie af, waar ik al een jaar van had afgerond in Mexico. Pathologie is een gebied dat mij altijd heeft aangesproken, mijn hart ligt daar echt. Dit gebied vormt het schakelstuk tussen alle specialismen. Je neemt met je eigen ogen waar, wat er onder je microscoop gebeurt. Dat blijft fascinerend!

Werkplek

Nog tijdens mijn opleiding in Maastricht, solliciteerde ik naar een werkplek bij voormalig Stichting PAMM in Eindhoven. Eurofins PAMM staat bekend als een sterk laboratorium in de regio. Daarnaast vind ik het interessant dat het laboratorium diensten verleent voor verschillende kwalitatief hoogstaande ziekenhuizen. Ook de huisartsen vormen een grote doelgroep. Kortom: een grote club, met veel mogelijkheden, die veel diensten aanbiedt.

Afwisseling

De moderne en innovatieve faciliteiten van het laboratorium spreken mij ook zeer aan. Een werkdag is nooit saai. De afwisseling maakt dat dit een beroep is dat ik wil blijven uitoefenen, totdat ik niet meer kan. Je werkt samen met andere disciplines, voert besprekingen, bekijkt coupes, stelt diagnoses en bekijkt welke behandeltrajecten mogelijk zijn. Toch is het werk ook wel eens een emotionele belasting, door de materie waarmee je te maken hebt: Achter ieder materiaal, zit een verhaal. Daarachter schuilt een mens, een geschiedenis. Wanneer ik daar bij stilsta, heb ik het wel eens moeilijk. Vanwege de menscomponent hecht ik er erg aan zo zorgvuldig mogelijk te handelen.