Skip to main content

Ineke van Lijnschoten

 • Naam:

  dr. G. (Ineke) van Lijnschoten

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  Geneeskunde, VU Amsterdam (1980-1987)

 • Specialisatie:

  Patholoog, Erasmus Universiteit (1994-2000)

 • Aandachtsgebieden:

  Kinderpathologie, Mammapathologie, Maag-darm-lever pathologie

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  9022614901

Menselijk lichaam

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de werking van het menselijk lichaam. Na mijn opleiding geneeskunde besloot ik te willen promoveren. Tijdens die onderzoeksperiode kwam mijn interesse voor pathologie steeds sterker naar voren. Ik besloot de opleiding pathologie te gaan volgen. 

Taakspecialisatie

De keuze voor het toenmalige PAMM was, na het afronden van de pathologie specialisatie, snel gemaakt. In 2000 ging ik in Eindhoven aan de slag. Eurofins PAMM is een van de grotere laboratoria in Nederland met een legio aan mogelijkheden. Een dergelijk groot laboratorium, niet-academisch, is bijzonder in Nederland. De schaalgrootte maakt dat we hier intern een duidelijke taakspecialisatie tot stand kunnen brengen.

Diagnostiek

In de afgelopen jaren heb ik het vakgebied zien evolueren: de manier van diagnostiek is gewijzigd, wat ook een verandering in richtlijnen met zich heeft meegebracht. Daarnaast is de opkomst van de moleculaire biologie uiteraard van groot belang voor ons onderzoeksterrein.

Afwisseling

De afwisseling in dagelijkse werkzaamheden is een aspect van het werk dat mij zeer aantrekt. Geen enkele dag is hetzelfde. Juist de combinatie van werkzaamheden – uitsnijden, obducties, microscopisch werk – spreekt me zeer aan. Daarnaast bestaat een groot deel van onze dag uit het bespreken van diverse casussen. Het is dus deels hand- en deels denkwerk. Dat blijft uitdagend.