Skip to main content

Pui Yuen Lee

 • Naam:

  dr. P.Y. (Pui Yuen) Lee

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  Geneeskunde Radboudumc Geneeskunde

 • Specialisatie:

  Patholoog Radboudumc Nijmegen met stages in Jeroen Bosch ziekenhuis ’s Hertogenbosch, Rijnstate ziekenhuis Arnhem, St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein en Amsterdam UMC

 • Aandachtsgebieden:

  Gastrointestinale pathologie, Lever- en Pancreas pathologie, Urogenitale pathologie

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  19920790101

Opleiding en wetenschappelijk onderzoek

Gedurende mijn opleiding tot patholoog heeft pathologie en met name, Gastrointestinale (GE) en Leverpathologie, mij altijd het meest aangesproken op klinisch én wetenschappelijk gebied. Het bestuderen van ziektebeelden betekent niet alleen patroonherkenning onder de knie krijgen, maar eveneens de oorzaken en (moleculaire) mechanismen die ertoe leiden. Dit heeft mijn bijzondere interesse en daagt mij uit mijn kennis telkens te verbreden. Al tijdens mijn Geneeskunde studie heb ik dankzij mijn leergierige en ondernemende karakter, verschillende stappen kunnen zetten in de richting van wetenschappelijk onderzoek. Dit uitte zich in een wetenschappelijke stage in Mayo Clinic (Verenigde Staten) tot een promotietraject in Donostia Hospital (Spanje). Mijn onderzoek richtte zich op translationeel onderzoek, waarbij ik nauw samenwerk met collega’s uit verschillende disciplines, bijvoorbeeld pathologie en celbiologie. Door het basale karakter van het project heb ik de mogelijkheid gehad om vele facetten van onderzoek te ervaren, van cel-experimenten tot dierproeven, alsmede van immunohistochemie tot proteomics. Hierdoor ben ik ook tot de conclusie gekomen dat ik patholoog wil worden door enerzijds het visuele aspect en anderzijds de pathofysiologische mechanismen.

Waarom Eurofins PAMM

Bij uitstek is het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven voor mij een uitstekend expertisecentrum met regionale en nationale verwijzingen voor vele oncologische chirurgie, in het bijzonder GE-oncologie.  Daarnaast sprak de hoge kwaliteit diagnostiek, intensieve (regionale) samenwerking en het interessante aanbod van diagnostiek mij zeer aan. Ik ben van mening dat ik hier aan de allernieuwste ontwikkelingen kan deelnemen en hopelijk ook een steentje kan bijdragen aan deze ontwikkelingen. Uiteindelijk staat de patiënt centraal en verdienen zij de beste behandeling.

Specialisatie en neventaken.
Ik ben vooral gespecialiseerd in de GE-, Lever- en Pancreaspathologie, en Uropathologie. Daarnaast ben ik (nog) co-chair van de European Trainee Subcommittee van de European Society of Pathology (ESP).