Skip to main content

Roel ten Broek

 • Naam:

  Roel ten Broek

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  HLO HAN Nijmegen: 2002-2006. Master medische biologie: 2008-2010. Geneeskunde (verkort): 2010-2014.

 • Specialisatie:

  Radboudumc Nijmegen met perifere stages in het Rijnstate Arnhem en CWZ Nijmegen.

 • Aandachtsgebieden:

  Longpathologie, Keel-neus-oor pathologie, Cytologie, Endocriene pathologie, Weke delen pathologie, Dermatopathologie, Uropathologie 

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  39918900701

Studie en opleiding

Tijdens het HLO (hogere laboratorium opleiding) kwam ik in aanraking met het vak pathologie en vooral de onderdelen waar ik niet voor werd opgeleid, de obducties en het vaststellen van de daadwerkelijke histologische diagnose, fascineerden me enorm. Tijdens mijn eerste stage in Deventer heb ik toen een groot deel van mijn stagetijd achter de microscoop bij de pathologen doorgebracht en toen was mijn missie wel duidelijk.

Na het HLO ben ik vervolgens twee keer uitgeloot waarna ik via de master medische biologie alsnog bij geneeskunde terecht ben gekomen en meteen kon doorstromen in de opleiding tot patholoog

Waarom Eurofins-PAMM

Tijdens mijn opleiding kwam ik er gaandeweg achter dat ik het beste pas in een perifeer lab met subspecialisatie mogelijkheden binnen een groot dynamisch team met ook de nodige ervaren pathologen. Eurofins PAMM is hier uitermate geschikt voor. Eurofins PAMM heeft nagenoeg alle moderne laboratoriumtechnieken in huis, is 100% digitaal en zijn er veel mogelijkheden op moleculair gebied. De combinatie van de histologische diagnose met de moleculaire achtergrond maakt het mogelijk dat de etiologie op DNA niveau kan worden ontrafeld. Hierdoor kan er in groot deel van de gevallen ook een zeer specifieke (targeted) therapie worden gegeven waarbij de vooraf kans van slagen veel groter is dan voorgaande brede (chemo)therapieën en de bijwerkingen veelal significant minder zijn.

Onder de vleugels van Eurofins is er verder ook de nodige financiële draagkracht waardoor wij in staat zijn te blijven innoveren en dus mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen bij zowel moleculaire pathologie, digitale pathologie en in de nabije toekomst ook artificiële intelligentie.

Specialisatie
Ik ben vooral gespecialiseerd in de uropathologie, longpathologie, dermatopathologie, hoofd hals pathologie, weke delen pathologie en de (non-)gynaecologisch cytologie. Tijdens de opleiding had ik hier al veel affiniteit mee en bij het voormalig PAMM was er toen behoefte aan deze subspecialisaties en zodoende heb ik mij hier verder in kunnen ontwikkelen.

Brabant

Ik werk alweer enkele jaren en merk dat de Brabantse mentaliteit en de bijbehorende gezellige sfeer mij goed passen. Hoewel de Achterhoek op behoorlijke afstand ligt van Eindhoven zijn er op dat vlak veel gelijkenissen en ben ik ook op dit gebied bij Eurofins PAMM dus erg goed op mijn plaats!