Skip to main content

Steven Bosch

 • Naam:

  dr. S.L. (Steven) Bosch

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  Geneeskunde, MUMC+ (2002 – 2009)

 • Specialisatie:

  Patholoog, Radboud UMC Nijmegen  (2009-2017)

 • Aandachtsgebieden:

  Endocriene pathologie, Gynaecopathologie, Maag-darm-lever pathologie

 • Publicatieoverzicht:

Promotieonderzoek

Mijn basisopleiding geneeskunde heb ik gevolgd aan het Maastricht UMC+ en vervolgens heb ik me gespecialiseerd tot patholoog in het Radboudumc Nijmegen. Na het afronden van mijn specialisatie in 2017 ben ik aan de slag gegaan als allround patholoog bij voormalig Stichting PAMM, nu Eurofins PAMM in Eindhoven. Daarnaast heb ik in maart 2018 mijn promotieonderzoek afgerond dat was gericht op het identificeren van pathologische kenmerken die behulpzaam kunnen zijn bij het selecteren van de beste behandeling voor diverse, specifieke subgroepen van rectumcarcinoom patiënten.

Menselijk lichaam

Van jongs af aan heb ik altijd interesse gehad in hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe het werkt op celniveau. Tijdens mijn geneeskunde opleiding vond ik de onderdelen die gingen over de manier waarop ziektes aangrijpen op cellen en processen in het lichaam het meest interessant. Mijn enthousiasme voor pathologie is ontstaan in de laatste fase van mijn geneeskunde opleiding toen ik mijn wetenschappelijke stage deed op de afdeling pathologie. Hier heb ik gezien hoe je door microscopisch onderzoek van weefsel de cellen en ziekteprocessen direct en van heel dicht bij kan bestuderen.

Goede pathologische diagnostiek

De pathologie geeft je via de microscoop een inkijk in een wereld die maar weinig mensen te zien krijgen. Het is ook een zeer breed vak waarbij je te maken krijgt met ziekteprocessen in alle delen van het menselijk lichaam. Daarnaast is goede pathologische diagnostiek cruciaal voor een hoogwaardige kwaliteit van zorg omdat de juiste behandeling van een patiënt begint bij de juiste diagnose. Door het stellen van de juiste diagnose kunnen patiënten gericht behandeld worden.

Waarom?

Het werk bij Eurofins Pamm is heel motiverend omdat er bij dit grote regionale laboratorium een zeer divers en uitdagend aanbod aan pathologische casuïstiek is. Het gebruik van digitale pathologie in ons lab heeft een enorme impuls gegeven aan de efficiëntie en kwaliteit van ons werk. Ook is het fijn om samen te werken met een grote groep collega’s met diverse aandachtsgebieden zodat we veel van elkaar kunnen leren. De laagdrempelige en informele sfeer maakt het eenvoudig om bij elkaar binnen te lopen voor hulp of advies. Zo delen we de werklast en houden de kwaliteit van ons werk hoog.