Skip to main content

Thom Boerman

  • Naam:

    drs T.L (Thom) Boerman.

  • Functie:

    Patholoog

  • Studie:

    Geneeskunde, Universiteit Maastricht (1982 – 1990)

  • Specialisatie:
    Patholoog, Radboud Universiteit (1990-1996)
  • Aandachtsgebieden:

    Longpathologie, Mammapathologie, Gynaecopathologie

  • Publicatieoverzicht:
  • BIG nummer:

    09020081101

Multidisciplinair overleg

Na mijn basisopleiding tot arts in het Maastricht UMC+ heb ik in het Radboud UMC in Nijmegen mijn specialisatie tot patholoog gevolgd. Ik heb daarna gewerkt in ziekenhuizen in Assen, Groningen, Eindhoven en Helmond. Nu werk ik weer in Eindhoven bij de Stichting.

Ik houd mij nu vooral bezig met borst-, long- en gynaecologische oncologische diagnostiek. In deze vakgebieden vindt per ziekenhuis in de regio Eindhoven ten minstens eenmaal per week een multidisciplinair overleg plaats. Door deze besprekingen heb ik een breed inzicht in de diagnose en behandeling van patiënten met deze aandoening. Via nascholing verdiep ik mij verder in deze deelgebieden van het brede vakgebied van pathologie. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie.

Therapiekeuze

Het is steeds weer een uitdaging om goedaardige ziektebeelden onder de microscoop te onderscheiden van kwaadaardige kankergezwellen. Het spreekt vanzelf dat het stellen van de juiste diagnose van groot belang is voor de patiënt. Hoewel je als patholoog niet zelf met de patiënten spreekt, is jouw beoordeling van de cellen en weefsels van de patiënt mede bepalend voor de verdere behandeling en de therapiekeuze. Het multidisciplinair overleg met andere specialisten houdt mij daarbij scherp.

Complex

Het stellen van een diagnose wordt door de alsmaar groeiende kennis van de diverse vormen van kanker steeds complexer en vergt in toenemende mate meer aanvullend onderzoek. Hiermee kan de patholoog tegenwoordig niet alleen aangeven om welke soort kanker het gaat, maar ook specifieke eigenschappen benoemen van de tumor die de betreffende patiënt heeft. Die kennis maakt een betere behandeling en/of een meer betrouwbare prognose mogelijk.