Skip to main content

Uitzonderingen

Nierbiopt

Een dag ervoor aanmelden bij het Laboratorium voor Pathologie aan nefropathologen Thomas Demeyere of Marcel Bottenberg. Bij afwezigheid kan de dienstdoende patholoog bereikt worden via 088 – 444 22 00. Het biopt moet vers, op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout, binnen het uur op het Laboratorium voor Pathologie zijn, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).

Huidspierfasciebiopt

Dit biopt moet vers, op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout, binnen het uur op het Laboratorium voor Pathologie aanwezig zijn, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).

Huidbiopt voor IF

Wijze van insturen:

  • Biopt vers in een potje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout.
  • Met de eerstvolgende bode naar het laboratorium voor pathologie sturen.
  • Op de aanvraagbon “VERS” en afnamedatum en -tijdstip vermelden.
  • Indien dit biopt pas de volgende werkdag wordt ingezonden, moet het materiaal (bij de aanvrager) in de koelkast worden bewaard.
  • Op vrijdag moet het materiaal nog dezelfde dag vóór 16:00 uur naar het laboratorium worden gebracht. (Spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).

Indien men voorziet dat het biopt niet vóór 16 uur op het lab aanwezig kan zijn, is overleg met de dienstdoende patholoog nodig voordat het materiaal wordt afgenomen via 088 – 444 22 45.

  • In geval van lang weekend: alleen bij spoed kan een huidbiopt tijdens een lang weekend (langer dan 2 dagen) ingestuurd worden. Dan is overleg met de dienstdoende patholoog vereist voordat het materiaal wordt afgenomen via 088 – 444 22 45.