Skip to main content

Uitzonderingen

Nierbiopt

Een dag ervoor aanmelden bij het Laboratorium voor Pathologie aan nefropathologen Thomas Demeyere of Marcel Bottenberg. Bij afwezigheid kan de dienstdoende patholoog bereikt worden via 088 – 444 22 00. Het biopt moet vers, op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout, binnen het uur op het Laboratorium voor Pathologie zijn, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).

Huidspierfasciebiopt

Dit biopt moet vers, op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout, binnen het uur op het Laboratorium voor Pathologie aanwezig zijn, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).

Huidbiopt voor IF

Vers op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout met de eerstvolgende bode naar het laboratorium voor pathologie sturen. Op de aanvraagbon “VERS” vermelden. Indien dit biopt pas de volgende dag wordt ingezonden moet het materiaal (bij de aanvrager) in de koelkast worden bewaard. Op vrijdag moet het materiaal nog dezelfde dag naar het laboratorium worden gebracht, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).

*Indien men voorziet dat het bovenstaande verse materiaal niet voor 16 uur in het lab aanwezig kan zijn, is overleg met de dienstdoende patholoog nodig voordat het materiaal wordt afgenomen, 088 – 444 22 44.

Tevens is het van belang dat de grotere operatiespecimens uiterlijk vrijdag om 17:30 uur bij Eurofins PAMM zijn afgegeven (deze dienen niet bewaard te worden tot de maandag). Bij grote preparaten op zaterdag gelieve altijd contact op te nemen met de dienstdoende analist via uw telefooncentrale.