Skip to main content

Marcel Bottenberg

 • Naam:

  drs. M.J.H. (Marcel) Bottenberg

 • Functie:

  Patholoog

 • Studie:

  Universiteit Maastricht

 • Specialisatie:

  Maastricht

 • Aandachtsgebieden:

  Gynaecopathologie, Mammapathologie, Hematopathologie

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  89064057601

Wetenschappelijk onderzoek

In mijn middelbare schooltijd werd mijn interesse gewerkt voor de exacte vakken biologie, scheikunde en natuurkunde. Omdat ik graag wilde weten hoe ziektes ontstaan, wist ik nog voor ik mijn middelbare schooldiploma op zak had, dat ik pathologie wilde gaan studeren. Naast mijn geneeskundeopleiding in Maastricht ben ik op de afdeling fysiologie mee gaan helpen met wetenschappelijk onderzoek, om later over te stappen naar de pathologie afdeling. Zo heb ik het laboratorium goed leren kennen. Na afronding van de geneeskundeopleiding kon ik in Maastricht ook starten met mijn specialisatie tot patholoog.

Onmisbaar

Pathologie is een van de basisvakken van de geneeskunde. Het is meer dan alleen het stellen van de juiste diagnose. Door te weten waar bepaalde fouten optreden in lichaamsprocessen, begrijpen we hoe en waarom bepaalde ziektes zich ontwikkelen, en hoe we ze kunnen behandelen. Pathologie is onmisbaar in de geneeskunde.

Breed vakgebied

Na afronding van mijn specialisatie in 2010 heb ik bijna 7 jaar in Zeeland gewerkt (eerst in Middelburg, daarna in Terneuzen). Sinds 2017 werk ik bij het huidige Eurofins PAMM. Het leuke aan het werk van patholoog is dat het een breed vakgebied is. We hebben met veel specialismen te maken. We zijn niet heel zichtbaar voor de patiënt, maar spelen op de achtergrond een belangrijke rol in het bepalen van een behandelplan.

State of the art pathologie laboratorium

Eurofins PAMM heeft een state of the art pathologie laboratorium met alle belangrijke laboratoriumprocessen in huis beschikbaar. Het lab is ISO 15189 geaccrediteerd. Het betreft een relatief groot laboratorium, als je dat vergelijkt met andere labs in Nederland. Met een grotere groep pathologen kunnen we ons elk verder sub specialiseren in deelgebieden in ons vak. Dit is iets dat de komende jaren steeds belangrijker wordt. Door middel van verdere deelspecialisatie kunnen we nieuwe ontwikkelingen goed volgen. Zodoende kunnen we de patiënt ook in de toekomst voorzien van de juiste diagnose en dragen we bij aan het een goed behandelplan.