Skip to main content

Arjan Jansz

 • Naam:

  drs. A.R. (Arjan) Jansz

 • Functie:

  arts-microbioloog

 • Studie:

  Geneeskunde, Academisch ziekenhuis Utrecht (1978-1987)

 • Specialisatie:

  Arts-microbioloog, Sint Elisabeth Ziekenhuis Tilburg (1987-1992)

 • Aandachtsgebieden:

  Bacteriologie, mycobacterien

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  59021825101

Determineren

Ik werk al ruim 25 jaar bij voormalig Stichting PAMM, nu Eurofins PAMM. Mijn interesse voor het vakgebied ontstond op de middelbare school, tijdens de lessen biologie. Processen in de cel bestuderen, DNA, voortplanting… Die ontwikkelingsgang kunnen begrijpen en doorgronden, is iets dat me altijd heeft geboeid. Aangezien de bètavakken goed aansloten bij mijn interesse en kennis- en vaardigheidsniveau, besloot ik daarom dan ook een studie geneeskunde te gaan volgen. 

Doorgronden complexe vraagstukken

Ik beschrijf mezelf als een zeer ‘klinisch ingestelde arts-microbioloog’. Ik vind het interessant complexe vraagstukken te doorgronden. Wat is de exacte vraag die een arts of specialist – met een patiënt op de achtergrond- aan Eurofins PAMM stelt? En hoe pas ik onze mogelijkheden en resultaten in dit vraagstuk in? Dat zijn complexe zaken die je goed moet weten te doorgronden. Dat vind ik de uitdaging aan ons vakgebied.

Schakel tussen de verschillende deelgebieden

We zijn sterk verankerd in het ziekenhuis. Als arts-microbioloog vorm je dan ook de schakel tussen de verschillende deelgebieden. Breng je het gehele plaatje bij elkaar. In de afgelopen jaren heb ik het laboratorium zien uitgroeien tot een geoutilleerd, kundig en specialistisch laboratorium, sterk verankerd in de patiëntenzorg. We moeten ervoor zorgen dat dit zo blijft, zorgen dat dezelfde waarden behouden blijven. Kundig maar toch met dat betrokken gevoel voor iedere individuele patiënt en zorgverlener.