Skip to main content

Maarten Cobussen

 • Naam:

  dr. M. (Maarten) Cobussen

 • Functie:

  Internist infectioloog

 • Studie:

  Geneeskunde, Maastricht University (2009-2015)

 • Specialisatie:

  Internist-infectioloog, Rijnstate ziekenhuis Arnhem (2016-2019) en Radboudumc Nijmegen (2019-2023)

 • Aandachtsgebied:

  Mycobacteriën, HIV, virale hepatitis, A-team, PK/PD van antibiotica

 • Publicatieoverzicht:
 • BIG nummer:

  69920094001

Infectieziekten raken iedereen

Al tijdens mijn studie Geneeskunde raakte ik geïnteresseerd in infectieziekten en wat ziekteverwekkers doen met het lichaam en andersom. Infectieziekten raken iedereen en kijken niet naar grenzen. Ze kunnen acuut optreden, of een chronisch beloop kennen. En bij uitstek is het vaak puzzelen. Dat maakt dat we in ons werk geconfronteerd worden met een verscheidenheid aan mensen en problemen.

De beste zorg verlenen

Na mijn specialisatie tot internist-infectioloog ben ik direct begonnen bij Eurofins PAMM. Mijn passie en streven is om iedereen met een infectieziekte de beste zorg te geven. Dit doen we door onze diagnostiek, onze adviezen tijdens overleg met collega’s en tijdens multidisciplinaire besprekingen, maar ook tijdens A(ntibiotica)-team werkzaamheden om adequaat antibiotica gebruik te bevorderen. Dat dat laatste erg belangrijk is heb ik onder andere ervaren tijdens mijn ervaringen in het Kilimanjaro Christian Medical Centre in Tanzania, waar antibioticaresistentie een groot probleem is.

Samenwerking met artsen-microbioloog

Doordat ik breed ben opgeleid binnen de interne geneeskunde kan ik als extra verbinding fungeren tussen mijn collega arts-microbiologen en de kliniek en ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s onze diensten verder te ontwikkelen en de beste zorg te leveren zodat we ook in de toekomst onze antibiotica goed kunnen blijven gebruiken.