21-01-22

Wetenschappelijk onderzoek door PAMM


Innovatie, wetenschappelijk en toegepast onderzoek staan bij PAMM hoog in het vaandel. We participeren in veel onderzoeken, zowel internationaal, nationaal en regionaal. Uiteraard in samenwerking met andere zorg- en wetenschappelijk partijen.
Onlangs heeft dit geresulteerd in presentaties op meerdere congressen:

  • Poster gepresenteerd op de ASM (American Society for Microbiology) Microbe 2017 in New Orléans
  • Poster gepresenteerd op de NVMM (Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie) voorjaarsvergadering 2017 in Papendal
  • Poster gepresenteerd op de ECCMID (European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases) 2017 in Wenen

Snelle vancomycine-resistente enterokokken diagnostiek met qPCR

In New Orleans heeft PAMM een poster gepresenteerd over snelle vancomycine-resistente enterokokken diagnostiek met qPCR. Het wetenschappelijk artikel hierover is onlangs gepubliceerd in het Journal of Clinical Microbiology (de pdf van dit artikel is alleen toegankelijk als u een abonnement heeft). Ook hebben we een samenvatting gemaakt van dit artikel.

Nieuwe aanpakken om VRE-gelabelde patiënten te ontlabelen

In Wenen heeft PAMM een poster gepresenteerd over nieuwe aanpakken om VRE-gelabelde patiënten te ontlabelen. Lees hier de samenvatting van dit onderzoek.

Mycoplasma genitalium resistentie

Daarnaast heeft PAMM eerder dit jaar twee wetenschappelijk artikelen gepubliceerd over mycoplasma genitalium resistentie. Een in Journal of Antimicrobial Chemotherapy over de prevalentie van macrolide resistentie-geassocieerde mutaties bij mycoplasma genitalium in Nederland (er is een account nodig om het volledige artikel te lezen). Een tweede artikel is gepubliceerd in European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases waarin een casus wordt beschreven van een van de eerste multidrug-resistente Mycoplasma genitalium in Europa.