23-02-22

Nieuw verzendmateriaal, van doosjes naar zakjes


Na jaren van trouwe dienst gaan we afscheid nemen van onze kartonnen doosjes. Deze “blokken” zijn destijds in het leven geroepen zodat de materialen volgens de UN3373 richtlijnen over de weg vervoerd konden worden door onze logistieke dienst.
Inmiddels zijn hier ook vele andere manieren voor en hebben we vanuit verschillende huisartspraktijken het verzoek ontvangen om over te gaan naar handzamere en duurzamere materialen. De ruimte in de praktijk is vaak beperkt en ook voor de patiënten is het niet altijd prettig om met zo’n doosje over straat te moeten gaan.
Vanaf nu ontvangen onze aanvragers 100% recyclebare kuststof zakjes: blauw voor medische microbiologie en roze voor pathologie.

Tevens zijn er voor onze hardlopers (zoals urinesetjes, formaline, soa afname en fecespotjes) navulbare doosjes beschikbaar waarin de PAMM zakjes op een geordende manier opgeslagen kunnen worden. 
De doosjes die nog op de praktijken aanwezig zijn, mogen eerst opgemaakt worden. Indien gewenst kan het restant aan doosjes ook bij ons ingeleverd worden om zo direct over te kunnen stappen op de handzame zakjes.
Namens Stichting PAMM. logistiek