11-10-21

Inzettijden coronadiagnostiek


Op maandag tot en met vrijdag:
Dagelijks worden alle onderzoeken ingezet, zowel van patiënten en personeel van de ziekenhuizen, huisartsen en VVT instellingen en gerapporteerd.

Op zaterdag/zondag en feestdagen:
Alle onderzoeken (patiënten en personeel van de ziekenhuizen, huisartsen en VVT instellingen) die vóór 12:00 uur worden aangeboden, ingezet en gerapporteerd.

Graag uw aandacht voor het volgende:

COVID doorlooptijden en opvragen uitslagen:  PAMM wordt vaak telefonisch benaderd om een Corona PCR uitslag op te vragen. We verzoeken u dit enkel te doen bij hoge uitzondering.

Het streven van stichting PAMM is om binnen 24 uur de aanvrager te voorzien van een uitslag. Aangezien aanvraag en uitslag voor een groot deel elektronisch verlopen, is het niet nodig om uitslagen telefonisch op te vragen. Immers vlak nadat de uitslag gevalideerd is door de arts-microbioloog verschijnt de uitslag in het patiëntendossier.

COVID serologie: onze artsen-microbioloog worden regelmatig gevraagd om uitspraak te doen over de betekenis van COVID serologie. De uitslag die door PAMM, maar ook door alle andere labs in NL, wordt gegenereerd is een kwalitatieve uitslag. We kunnen alleen een uitspraak doen of er antistoffen tegen het corona virus zijn aangetoond, het is dus geen titer. Om die reden is er ook geen correlatie tussen hoogte van de test uitslag en een adequate immuun reactie.

Voor verdere vragen, kunt u terecht bij de arts-microbioloog via e-mail  microbiologie@pamm.nl