22-01-22

GGD Brabant-Zuidoost blijft bij PAMM


In november heeft de GGD Brabant-Zuidoost haar laboratoriumdiensten aanbesteed. In de gunningsprocedure is zowel met kwaliteitscriteria als met de totaalprijs rekening gehouden. PAMM is als beste aanbieder uit de bus gekomen. Wij mogen de komende twee jaar, en mogelijk ook de twee daarop volgende jaren, onze diensten aan de GGD Brabant-Zuidoost blijven verlenen.
Maandag 21 december is de samenwerkingsovereenkomst door beide partijen ondertekend. “Een heuglijk moment”, aldus Wim Bruinenburg, bestuurder PAMM, “wij zijn erg blij dat de samenwerking wordt voorgezet en dat de GGD kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Annelie Stevens, directeur GGD Brabant-Zuidoost, voegt hieraan toe: “Ook wij zijn blij dat we samen verder gaan. PAMM en de GGD kennen de regio goed en we weten elkaar te vinden. De partij waar je het voor doet, heeft daar alleen maar voordeel bij!”
PAMM is al jarenlang de dienstverlener van de laboratoriumdiagnostiek en consultatie voor de GGD in de regio Zuidoost-Brabant. We voeren de onderzoeken uit voor diagnostiek met betrekking tot SOA’s, TBC, infectieziekten en reizigersziekten. Het is inmiddels gebruikelijk (en verplicht!) in Nederland dat GGD’en de dienstverlening aanbesteden. In andere regio’s heeft dat de afgelopen jaren dikwijls tot wisseling van het uitvoerend laboratorium geleid. De markt is dus volop in beweging.

Van links naar rechts: Rick Daemen (Arts Maatschappij en Gezondheid, Infectieziektebestrijding GGD Brabant-Zuidoost), Annelie Stevens (directeur GGD Brabant-Zuidoost), Wim Bruinenberg (Bestuurder PAMM), Jeroen Tjhie (Arts-microbioloog PAMM).