02-02-22

Dagelijks patholoog aanwezig in MMC Veldhoven


Met ingang van 14 oktober jl. is er voortaan dagelijks een patholoog in het MMC Veldhoven gestationeerd. Dit zal een kwaliteitsverbetering, effeciëntere werkwijze en een verbeterde dienstverlening opleveren. 

Vriescoupes

Tot voor kort werden pathologische onderzoeken altijd op de PAMM-vestiging in Eindhoven, bij het Catharina ziekenhuis, uitgevoerd. Mocht er een vriescoupe nodig zijn in het MMC Veldhoven, dan werd dat via telepathologie tot stand gebracht. Een vriescoupe is een methode om, tijdens een operatie, snel een diagnose te stellen. Deze wordt gemaakt door het weefsel eerst te bevriezen, zodat het vervolgens ter plekke gesneden en gekleurd kan worden. Die televerbinding was niet altijd stabiel, waardoor soms lange doorlooptijden van de betreffende operaties ontstonden.

Patiëntbesprekingen

De patholoog werkt vanuit het laboratorium voor medische microbiologie in het MMC Veldhoven, te bereiken via het telefoonnummer 040-888 8149. Tevens is hij/zij fysiek aanwezig voor overleg met clinici, bijvoorbeeld bij de beoordeling van complexe operatiepreparaten. Ook voor de patholoog zelf werkt deze constructie efficiënter: voor alle reguliere patiëntbesprekingen hoeft niet meer gereisd te worden tussen Eindhoven en Veldhoven.