28-01-22

Actuele verwachting uitslagen coronavirus


Coronavirus diagnostiek wordt maandag t/m zondag meerdere malen per dag ingezet.

Maandag tot en met vrijdag:
Dagelijks worden alle onderzoeken ingezet, zowel van patiënten en personeel van de ziekenhuizen, huisartsen en VVT instellingen en gerapporteerd.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor de onderzoeken van huisartsen en VVT instellingen, deze onderzoeken worden vanaf 16:00 uur doorgeschoven naar de volgende ochtend.

Hiermee blijft het resultaat van het onderzoek binnen de gestelde doorlooptijd.

Op zaterdag/zondag en feestdagen:
Ook dan worden alle onderzoeken (patiënten en personeel van de ziekenhuizen, huisartsen en VVT instellingen ) die vóór 12:00 uur worden aangeboden, ingezet en gerapporteerd.

Om 16:00 uur wordt een extra ronde ingezet voor alleen patiënten van ziekenhuizen die via de SEH binnenkomen. De ziekenhuizen dienen hiervoor zelf voor transport te zorgen.

De onderzoeken dienen uiterlijk om 16:00 uur bij PAMM te zijn. 

Uitslagen

De uitslagen worden op maandag tot en met vrijdag gerapporteerd naar de aanvrager via Zivver, Zorgmail of doorgebeld door de arts-microbioloog tot circa 22.00 uur, ook in het weekend. 

Digitale aanvragers ontvangen de uitslagen digitaal, deze zijn binnen 10 minuten zichtbaar in uw systeem.

Ontvangt u de uitslag nog op papier maar heeft u wel een zorgmail-adres? Maak dit dan kenbaar bij ons via info@pamm.nl, onder vermelding van digitale uitslag.
Klik hier voor actuele verwachting uitslagen coronavirus