Home > Specialist > Inzenden Pathologie > Uitzonderingen

Uitzonderingen 

Nierbiopt 

Een dag ervoor aanmelden bij het Laboratorium voor Pathologie aan nefropathologen Thomas Demeyere of Charlotte Wetzels. Bij afwezigheid kan de dienstdoende patholoog bereikt worden via 088 - 444 22 00. Het biopt moet vers, op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout, binnen het uur op het Laboratorium voor Pathologie zijn, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen). 

Huidspierfasciebiopt 

Dit biopt moet vers, op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout, binnen het uur op het Laboratorium voor Pathologie aanwezig zijn, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen). 

Huidbiopt voor IF

Vers op een gaasje met ruime hoeveelheid fysiologisch zout met de eerstvolgende bode naar het laboratorium voor pathologie sturen. Op de aanvraagbon “VERS” vermelden. Indien dit biopt pas de volgende dag wordt ingezonden moet het materiaal (bij de aanvrager) in de koelkast worden bewaard. 
Op vrijdag moet het materiaal nog dezelfde dag naar het laboratorium worden gebracht, voor 16 uur* (spoed taxi transport naar het laboratorium dient men zelf te regelen).


*Indien men voorziet dat het bovenstaande verse materiaal niet voor 16 uur in het lab aanwezig kan zijn, is overleg met de dienstdoende patholoog nodig voordat het materiaal wordt afgenomen, T. 088 - 444 22 44.