Home > Contact > Wie is wie? > Pathologen > Rob Vogels

Rob Vogels

Naam: 
Studie: 

Specialisatie:

Aandachtsgebied:

Rob Vogels

Geneeskunde

Pathologie

Niet-gynaecologische cytologie, weke delen, moleculaire pathologie, gynaecopathologie

 

Geneeskunde studeren

Tijdens mijn HBO-opleiding tot analist (afstudeerrichting histologie/cytologie) is mijn interesse ontstaan voor het vak. Daarvoor wist ik niet goed wat ik wilde worden. Ik besloot geneeskunde te gaan studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met als doel patholoog te worden. De interesse in de pathologie is tijdens deze periode alleen maar sterker geworden. 

Sinds juli 2017 patholoog bij PAMM. Een groot laboratorium met veel casuistiek (van veelvoorkomend tot zeldzaam). En een innovatief laboratorium (mn. digitale pathologie) waar ik me graag wil toeleggen op enkele aandachtsgebieden en meewerk aan innovaties binnen het vakgebied.

Digitale pathologie

Pathologie is van veel verschillende orgaansystemen, verschillende ziektebeelden herkennen. Het visuele aspect van het vak spreekt me het meest aan, we zien daadwerkelijk wat er met de patiënt aan de hand is en stellen hiermee een diagnose, waar onze collega specialisten en patiënten mee verder kunnen. Daarnaast maken innovaties binnen het vakgebied het extra interessant, denk hierbij met name aan de integratie van moleculaire diagnostiek en digitale pathologie, waardoor we binnenkort waarschijnlijk de eeuwenoude microscoop vaarwel gaan zeggen en computers ons gaan ondersteunen in het stellen van de juiste diagnose.