Home > Contact > Wie is wie? > Pathologen > Marjolein Lentjes

Marjolein Lentjes

Naam: 
Studie: 
Specialisatie:

Aandachtsgebied:

dr. M.H.F.M. (Marjolein) Lentjes

Geneeskunde, Universiteit van Maastricht (2001 - 2008)

Pathologie, MUMC+ (2009 - 2015)

Gynaecopathologie, moleculaire pathologie

Publicatieoverzicht:

Marjolein Lentjes

  

Ontzettend interessant

Marjolein Lentjes (1977) was in opleiding tot cytoloog en liep haar afstudeerstage op de afdeling pathologie van het MUMC+ in Maastricht. Hier kwam ze in aanraking met het werk van de pathologen. "Dat vond ik ontzettend interessant omdat het zowel een breed als diepgaand vak is. En omdat het een erg uitdagend vak is met steeds weer nieuwe ontwikkelingen." Daarom besloot ze om, na de studie geneeskunde, de specialisatie Pathologie te kiezen. Ook deze volgde Lentjes in Maastricht. In Heerlen/Venlo volgde ze de B-opleiding onder de hoede van Maastricht als A-opleiding. In december 2016 promoveerde zij aan de universiteit van Maastricht.

Centrale rol

"Als patholoog heb je een centrale rol in het ziekenhuis. Je hebt met vrijwel alle specialismen contact. Daarnaast ben je vaak betrokken bij het hele traject dat een patiënt doorloopt, van diagnose tot respons op therapie en follow up nadien", vertelt Lentjes. De uitdaging zit voor haar in het oplossen van het grote vraagstuk van de specialist, en dus ook van de patiënt. "Telkens weer kun je verrast worden door wat je in een preparaat aantreft. Het is een uitdaging om tot de juiste diagnose te komen. Want de behandeling van de patiënt is vaak afhankelijk van de diagnose die jij stelt."

Ieder dag iets nieuws

Lentjes werkt sinds mei 2015 bij PAMM. "Een laboratorium waar ik iedere dag weer iets nieuws leer omdat het een groot lab is met veel expertise. Maar ook doordat geen mens en dus ook geen ziekte hetzelfde is." De hoge eisen met als doel altijd te willen verbeteren, de goede band met de klinieken en huisartsen in de regio en de fijne sfeer en collega's op een lab waar het organisatorisch goed geregeld is, spreken haar erg aan. "Samen met mijn collega's werk ik telkens weer aan verbetering van onze kwaliteit".