Home > Contact > Wie is wie? > Pathologen > Charlotte Wetzels

Charlotte Wetzels

'Veel contact met de kliniek'

Naam: 
Studie: 

Specialisatie:

Aandachtsgebied:

drs. C.T.A.H. (Charlotte) Wetzels-van der Velden

Geneeskunde, Katholieke Universiteit Leuven (1998-2005)

Pathologie, Radboud Universiteit Nijmegen (2005-2010)

Dermatopathologie, nefropathologie

Publicatieoverzicht:

Charlotte Wetzels & publicatie

 

Helpen mensen

Voor Wetzels (1980) stond het 'helpen van mensen' centraal wanneer ze terugdenkt aan haar studiekeuze. Aangezien ze in Nederland werd uitgeloot voor geneeskunde, besloot Wetzels in Leuven de opleiding te volgen. 'Eerst dacht ik dat de interne geneeskunde mijn keuze zou worden wat betreft specialisatie. Ik liep daarbij echter ook één dag mee op de pathologie afdeling. Toen was mijn interesse gewekt.' In het laatste jaar van haar studie besloot Wetzels dan ook een heel jaar mee te lopen op een pathologie afdeling.   

Stage

Voor haar specialisatie opleiding in pathologie keerde Wetzels terug naar Nederland, Nijmegen om precies te zijn. Al tijdens haar opleiding leerde de patholoog het laboratorium in Eindhoven kennen. 'Ik heb hier stage gelopen. Het leek me goed dit te vervolgen: een groot laboratorium, waar je als jonge patholoog veel ziet en leert.' In 2010 startte Wetzels als patholoog op het laboratorium in Eindhoven. 

Obducties

Als mensen aan haar vragen welk beroep ze uitoefent, legt ze dit vaak uit aan de hand van 'weefselonderzoek van vooral levende patiënten'. Dit aangezien veel mensen bij het beroep patholoog eerder aan obducties bij overledenen denken dan aan levende patiënten. 'Obducties beslaan echter maar zo’n 5 procent van onze werktijd.' Naast onderzoek doen, bestaat de dagelijkse praktijk ook uit besprekingen. 'We hebben hier veel contact met de kliniek. Ook onderling bespreken we vaak casussen met elkaar. Dat maakt dat je als collega’s ook echt onderling betrokken bent.'