Home > Contact > Wie is wie? > Biomedisch Informaticus > Judy Fonville

Judy Fonville

Naam: 
Studie: 

Specialisatie:

 

Judith (Judy) Fonville
Scheikunde (2002-2007)
Biomedisch Informaticus

 

Publicatieoverzicht:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Fonville+JM

Proefschrift:

https://spiral.imperial.ac.uk/bitstream/10044/1/6952/1/Fonville-JM-2011-PhD-Thesis.pdf 2007-2011

Tijdens de middelbare school vond ik alle bètavakken interessant en kon ik moeilijk kiezen wat ik wilde studeren. Om zoveel mogelijk interdisciplinair en breed te worden opgeleid, heb ik uiteindelijk gekozen voor de studie Scheikunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn opleiding ontdekte ik een sterke interesse in de biomedische wereld en het moleculaire onderzoek, en dat wilde ik graag combineren met mijn statistische en analytische vaardigheden. Die combinatie heb ik bereikt tijdens twee verschillende onderzoeken in mijn MSc, waarvoor ik ook een half jaar op Stanford University in Californië heb gewerkt.

Vervolgens ben ik naar Engeland vertrokken om mijn PhD onderzoek te doen bij Imperial College London. Tijdens dit promotieonderzoek heb ik bestudeerd hoe metabolieten in bloed, urine en weefsels veranderen onder invloed van bijvoorbeeld ziekte of gebruik van medicijnen. Vervolgens heb ik 4,5 jaar gewerkt als postdoc onderzoeker en later Fellow bij Homerton College op de Universiteit van Cambridge. In het centrum voor pathogeen evolutie heb ik hier onder andere onderzoek gedaan naar griepvirussen: http://www.volkskrant.nl/wetenschap/nieuw-vaccin-tegen-oude-en-nieuwe-griepvirussen-in-de-maak~a3797355/.

PAMM als logische keuze

Na mijn avonturen in de academie leek het me leuk om nog dichter bij patiënten en de zorg te staan. Bij PAMM gebruik ik de grote hoeveelheden diagnostische data die worden gegenereerd om bijvoorbeeld te helpen bij uitbraakmanagement, het voorkomen van infecties, en op het gebied van antibioticaresistentie. Ook ben ik geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden en inzichten die ontstaan door moleculaire technieken en digitale pathologie. Bovendien maak ik mij sterk voor onderzoek, onderwijs en innovatie bij PAMM. PAMM is een laboratorium met hart voor de gezondheid van de patiënt, iets waar ik me graag vol energie voor inzet.